הוספת קנס לכבישי אגרה

האומנם?
רק לכביש 6 או לכל כביש אגרה?
האם הוספה זו ללא קשר לאורך וכמות הסגמנטים שעוברים בכביש 6?
האם רק בשרת הניווט בארץ או שבכל העולם (בהנחה שזה לכל כביש אגרה)

רק לכביש 6 ממה שהבנתי

למה לקנוס? מה ההיגיון בזה?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

ההיגיון שהגיעו אלפי תלונות לוייז אם לא יותר על כך שהוא מנווט משם גם אם זה דקה או 2 יותר

ולפמעים גם 30 ק"מ יותר

העלו תמונות ודיברו בחדשות כבר המון פעמים

החליטו לתת קנס בתוך שרת הניווט של 3 דקות

לדעתי צעד נבון

טוב לדעת שיש להם יכולת נקודתית לתת קנסות לסגמנטים מסוימים.
האם יש אפשרות לבקש קנס לגבי מקום אחר שגם בו יש המון תלונות? (Orenfl הוא אחד המתלוננים הסדרתיים לגבי המקום המדובר והוא ישמח מאד מאד אם יוסיפו קנס של 3 דקות למסלול שוויז מציע שכל בר דעת מבין שאיננו הגיוני גם אם חוסך דקה או 2 ק"מ)

אני מאמין שיש להם את האפשרות הזו

אם יעשו בה שימוש…את זה נשאר לגלות

:roll:

דרך אגב, גם לגבי מנהרות הכרמל יש המון תלונות שוויז מפנה למנהרות במצבים לא מוצדקים.

נראה לי שגם היא מצדיקה את עניין הקנס

כל ההודעות אשר מעל הודעה זו הועברו מתוך השרשור הזה:
https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=1541&t=172755

האם זה קנס של 3 דקות לכל קטע חיוב בכביש 6 או עבור כניסה חד פעמית ?
היה נחמד לאפשר להוסיף קנס כנ"ל גם ל"נתיב המהיר" בכביש 1, וגם לכבישים מסוכנים כמו מעלה העקרבים או התאום שלו בין ראש פינה לצפת.

למיטב ידיעתי, לרמות הגבוהות ניתנה האפשרות לקבוע עדיפות למקטע זה או אחר. לא כך הדבר?

לדעתי האישית זה לא חכם להוסיף קנס. מי שלא רוצה לשלם אגרה שיבטל את האפשרות ולא ינוטב דרך כביש 6. משתשמ חכם יכול לבדוק מה יותר מהר ולדעת מה זה עולה לו בכסף ולהחליט אם לחסוך 3 דקות שווה לו בעלות של 10 ש"ח או 30 ש"ח. זה לא התפקיד של וויז לעשות את ההחלטות הללו. אם זה יותר קצר בזמן זה מה שצריך להיבחר.

באופן אישי יש לי כביש אגרה (דומה לכביש 6) בין הבית לעבודה. אני יודע שכל נסיעה על הכביש עולה לי סדר גודל של $7.5 לכיוון. לפני שאני יוצא מהבית לעבודה ומהעבודה לבית אני בודק את ההבדלים. במקרה שלי אם זה עד 20 דקות הבדל אני אני לא נוסע באגרה. אם זה 20-40 דקות אני מתלבט וזה תלוי בלוח הזמנים שלי ומעל 40 דקות הבדל אני לא מתלבט ונוסע באגרה.

אני מבין שלא כל הנהגים חכמים כמוני אבל ברגע שוויז מוסיפים קנס זה למעשה לעוות את המציאות ולכן אין בזה הגיון.
מי שלא יכול לבדוק את האלטרנטיבות שישלם וישב בשקט.

מה שבעתיד וויז יכולים לעשות זה להכניס את מחירי האגרה ולתת אפשרות בהגדרות של האפליקציה לבחור פרמטר שיאפשר להחליט מתי להשתמש באגרה ומתי לא (יחס של זמן ותועלת).

אנחנו עוסקים בספקולציות כי אף אחד מאיתנו לא יודע בדיוק איך עובד האלגוריתם, מה בדיוק הם שינו ואיך זה בדיוק משפיע.
נניח שבאלגוריתם היתה העדפה כלשהי לכבישים מהירים/אגרה ועכשיו הם שינו מעט את השפעת העדפה כך שזה בה לידי ביטוי בכ 3 דקות על נסיעה בכביש 6 אני מניח שלאף אחד לא היתה בעיה עם זה אם לא היו צצות בעיות ניווט חדשות כתוצאה מהשינוי שאולי אף מוצדק.
אני מסכים שעדיף לא לתת סתם קנסות לסגמנט כזה או אחר וכל שינוי צריך לעשות בצורה תשתיתית ע"י שינוי אלגוריתם ופרמטרים ולא ע"י החרגת סגמנט כזה או אחר.

ביררתי לגבי הקנס. הוא עדיין לא פעיל

שמופי

אכן , אבל זה ההעדפה משפיע רק על ניווט ארוך יותר מ - 20 דקות רגע תחילת הניווט תלות מוצא

שמופי

ההעדפה בפועל כמעט ולא משפיעה כפי שכתב שמופי. גם עבור מרחק גדול, ברגע שמתקרבים לרוב כבר אין להעדפה שום השפעה כי מתחשבים במהירות הממוצעת הקיימת בשטח. לדעתי יש רק שני מקרים בהם להעדפה יש משמעות:

1. כאשר מישהו מתחיל ניווט רחוק מהכביש עם ההעדפה, ובוחר מסלול מסויים מרשימת המסלולים, ואז למהירויות הממוצעות אין השפעה יותר,
  2. עבור כביש שאין לו סטטיסטיקה (כביש חדש או שאופסה לו הסטטיסטיקה) וגם אין בו מספיק נוסעים עם ווייז פתוח, כך שאין גם סטטיסטיקה של זמן אמת, אזי הנתון שיילקח למהירות הממוצעת הוא כנראה על פי סוג הכביש כולל התחשבות בהעדפה.

אני יודע שאני לא מקרה מייצג, אבל אני חווה באופן קבוע מצב הפוך:
בנסיעה בכביש 5 מגלילות לכיוון מערב, כאשר היעד הוא קרית-אונו, ווייז אינו מציע בתור חלופה להמשיך לכביש 6 ולרדת ב471.

על-מנת לבדוק כמה זמן מסלול זה חוסך (בהשוואה לכביש 4), אני מוסיף “נקודת אמצע” בכביש 6.
נתקלתי במקרים שכביש 6 חסך (על-פי ווייז) 4-5 דקות, אולם מסלול זה לא הוצע לי באופן יזום.

מסקנה…

נסתרות הן דרכי הוייז

:sunglasses:

חגי,

ההנחה שלך מוטעית לדעתי.
רוב מוחלט של משתמשי וייז עובדים איתה “על עיוור” ולא בודקים את החלופות ומחשבים לבד מה עדיף.
בנוסף, אנחנו מזמן (!!!) ביקשנו שבמסך האפשרויות תהיה אפשרות לטולרנס אישי בו כ"א יוכל להגדיר כמה דקות הוא מוכן לבזבז בשביל לא לנסוע בכביש אגרה.
במקום לאפשר/לבטל כבישי אגרה השכם והערב, פשוט לקבוע שאם כביש אגרה חוסך לי 10 דק’, אנותב דרכו ואם פחות מכך, לא.
זה אגב משהו שלא קודם כי החברה טענה שרוב מוחלט של המשתמשי (כנראה אלא מתחילת הסיפור שלי) גם לא נכנס כלל להגדרות ובטח לא להגדרה מסובכת כזו …

אורן

1 Like

אורן, זה בדיוק מה שכתבתי בפסקה האחרונה.
יחד עם זאת עדיין לעוות את המציאות באופן קבוע נראה לי שגוי.