שלום,
הבית שלי, שנמצא ברחוב העצמאות מספר 70 בהרצליה, נמצא על רחוב עם שני נתיבים המופרדים ע"י אי תנועה. הבית נמצא על החלק הדרומי של הכביש והכניסה לחנייה אפשרית רק אם מגיעים בנסיעה מכיוון מערב למזרח. לעיתים קרובות שאני מנווט הביתה המערכת מכוונת אותי כך שאני מגיע לרחוב העצמאות דווקא מכיוון מזרח בנסיעה מערבה כך שאני מגיע לצד הנגדי. מה שגורם לי להתעלם מההכוונה בחלק הסופי של הדרך. לא ברור לי אם הבעיה נובעת מכך שהמערכת בנויה כך שהיא מכוונת אותי לבית אבל לא מתחשבת בצד הרחוב כך שמבחינת התוכנה אם אני מגיע לכתובת או לבית מול הכתובת מבחינתה אין משמעות, או שהבעיה נגרמת עקב כך שכיכר שקרובה לבית גורמת למערכת לחשוב שאני יכול לעשות סיבוב סביב הכיכר ולהגיע לצד הנכון של הרחוב או סיבה אחרת. קישור למיקום :
https://www.waze.com/he/livemap?zoom=17&lat=32.16514&lon=34.85048
נכון להיום, אפליקציית ווייז אינה תומכת בניווט לצד זוגי או אי-זוגי של הרחוב, אלא לנקודה הקרובה ביותר ליעד המבוקש.
במידה וקיימת הפרדה או אי תנועה בין הנתיבים, הניווט אינו לוקח זאת בחשבון אלא אם הכביש מפוצל במפה.
במקרה הנ"ל הכביש אינו מפוצל ולכן מתקבל ניווט שונה כל פעם.
תודה על התגובה המהירה.
ז"א שאם אני מעלה עריכה של הכביש לכביש עם הפרדה כפי שהוא אכן במציאות הניווט אמור לקחת בחשבון ולהביא אותי לצד הנכון?
אכן, פיצול הכביש יגרום לניווט לצד המתאים של הרחוב.
יחד עם זאת, פיצול כביש יאושר לביצוע לאחר קיום תנאים מקדימים אשר נקבעו ע"י הקהילה ויבוצע בפועל ע"י עורך מפה מנוסה שברוב המקרים הוא גם מנהל אזור.
אני אפנה לשרשור זה מנהל אזור רלוונטי לצורך בחינת צורך פיצול הרחוב.
במידה ויוחלט לפצל את הכביש , כאמור, הסוגיה תיפתר מיסודה.
במידה ולא, קיים פתרון נקודתי.
מעולה. אני אם כך ממתין לתוצאות של העברת המידע על ידיך למנהל באזור.
שוב תודה
פתרון נקודתי יכול להיות להוסיף למפה נתיב חניה קצרצר עם פניות רק מהצד הנכון של הכביש ולהוסיף “מקום” בקצה נתיב החניה.
תודה על המידע. בתור מישהו עם נסיון מועט בעריכה יקח לי לא מעט זמן לעשות את מה שאתה מציע ובנוסף מכיון שזה פתרון נקודתי אני אמתין לפיתרון הנכון והיסודי יותר. אם מסיבה כל שהיא לא יצלח אנסה את הדרך שאתה מציע. אגב אם אני מוסיף “מקום” (בהנחה שאתה מתכוון ש"המקום" יהיה מקום חנייה) זה לא גורם למערכת לחשוב שמדובר בחנייה ציבורית וזמינה לכל אחד בעוד שבמציאות מדובר בחנייה לדיירי הבניין?
שלום,
לא מוסיפים נתיבים קצרצרים לחניה כדי לאלץ ניווט לצד הנכון.
אם לכל חניה נוסיף צומת המפה תראה כמו מסרק וכמו כן אילוץ הגעה לצד הנכון אינו תמיד הניווט הרצוי. כאשר אפשר לחצות את הכביש ההגעה המהירה ביותר ליעד זה הניווט הרצוי ולא בהכרח ההגעה לחניה של הדייר שגר/עובד במקום ומותר לו לחנות בחניה.
אולי בעתיד החברה תוסיף למשתמש אפשרות האם הוא מעוניין לאלץ הגעה לצד הנכון בניווט (בקשה כזו הועברה לחברה מספר פעמים)
נטיית הלב הראשונית שלי היתה שלא לפצל את הרחוב, אולם מהתבוננות במפה בעקבות פנייתך, ניתן לשקול פיצול, לפחות בחלק מהרחוב, בין ירושלים לקהילת ציון:
- יש לרחוב שני נתיבים בכל כיוון (למרות שנראה שנתיב אחד משמש לחניית מכוניות).
- קיימת הפרדה די ברורה בשכבת הGPS.
- ישנם בתי מגורים משני צידי הרחוב לכל אורכו.
- קיימת פנייה ספציפית ממשתמש.
יחד עם זאת:
- ההפרדה הפיזית אינה מונעת מעבר הולכי רגל והינה צרה מאוד.
- המהירות המותרת ברחוב הינה 50 קמ"ש.
- למיטב ידיעתי אין פקקים בצורה לא סימטרית.
- לאורך מקטע זה יש שתי כיכרות וצומת, המאפשרים לעבור לצד הנגדי של הרחוב במרחק נסיעה של פחות מ200 מטר.
(רשימת ההמלצות המלאה קיימת כאן).
נטייתי האישית היא עדין לא לפצל, אולם עקב קיום פניית משתמש, אני פתוח לשמוע דעות של מנהלים אחרים.
ראשית אתה צודק. מדובר רק בקטע בין דרך ירושלים לקהילת ציון. 30 מטר אחרי הצומת של קהילת ציון ההפרדה מסתיימת.
אבל פקקים אכן ישנם בצורה לא סימטרית. בנתיב ממזרח למערב יש בעיקר בבוקר פקקים. בנתיב הנגדי ממערב למזרח אין פקקים כלל. הסיבה היא בית ספר שמביא תנועה רבה בשעות מסוימות שאליו מגיעים דרך רחוב מוהליבר. כמו כן בצומת העצמאות קהילת ציון יש רמזור מפוצל, אחד שמורה על ישר וימינה ורמזור נוסף שמורה על פנייה שמאלה הרמזור השני הוא מאוד מאוד איטי. אם מגיעים בעצמאות ממזרח למערב ונדרש לבצע פניית פרסה שמאלה בצומת המרומזרת, עקב הרמזור האיטי לוקח יחסית זמן עד שמתאפשרת הפנייה.
אגב, המרחק בין הכיכר שבצומת העצמאות מוהליבר לבין הצומת העצמאות קהילת ציון הוא מעט מעל 200 מטר.
אני מקווה שזה מחזק את ההיגיון כן לבצע את ההפרדה במפה.
עדכון.
לאחרונה נוספה גדר מתכת המונעת מעבר הולכי רגל בין חלקי הכביש. מה שאני מבין מסייע לכיוון של ביצוע ההפרדה במפה. ראו צילום מצורף.
האם יש חדש והחלטה בנושא?
@rafaelsc
האם גדר המתכת נוספה לכל אורך המקטע, בין ירושלים לקהילת ציון?
תוכל להעלות צילום שלה? (משום מה אין תמונה בהודעה האחרונה שכתבת)
האם יש מישהו שמתנגד לפיצול? (לפני שאני מבצעו)
כעת הצילום מצורף.
הגדר אינה לכל אורך הקטע אלא מכסה כחצי מהקטע בין הכיכר בצומת מוהליבר והעצמאות לבין קהילת ציון.
תודה על ההשקעה.
רפאל - תודה על המידע.
ביצעתי את הפיצול של רחוב העצמאות בקטע בין ירושלים לקהילת ציון.
אודה לכם אם תבדקו שאין לי טעויות.
נראה טוב
תודה,
שמופי
נראה מצויין. תודה.